La comarcalització del País Valencià. Jornades de reflexió i pensament.

Més prop o més lluny d'una nova realitat supramunicipal?

La comarcalització del País Valencià. Jornades de reflexió i pensament.
Description:
  • Conferencias
  • Dates::
    • Starts: 02/02/2019
    • Ends: 02/03/2019
Adresse

Programa

10.30h Presentació de les jornades a càrrec de la Comissió Cultural.

10.45h “ Una perspectiva historicogeogràfica: passat i futur de les comarques valencianes” a càrrec de Vicent Royo, doctor en Història Medieval per la Universitat Jaume I i Joan F. Mateu Bellés, Catedràtic de Geografia Física a la Universitat de València.

12.00h “ Projectes reexits de comarcalització: els casos d’Aragó i Catalunya” , amb la participació de representants polítics de les comarques del Matarranya i del Montsià.

13.00h “ La mancomunitat de Penyagolosa - Pobles del Nord: una realitat emergent” . Confecció dels grups de treball dels pobles d’Atzeneta, Benafigos, Vistabella i Xodos per dotar de contingut la mancomunitat a partir de la participació i les propostes de la societat civil. Presentació del guió de treball.

13.30h Dinar. 
*El dinar serà al Restaurant Casa Ramon, i el preu 15€. Cal apuntar-se enviant un correu electrònic a casalatzeneta@gmail.com abans del 28 de febrer.

16.00h “ El bastiment de la cohesió comarcal per part de la societat civil” . Taula rodona amb representants d’associacions i entitats d’àmbit comarcal: Maestrat Viu, Aplec dels Ports, Aplec de Penyagolosa, Centre d’Estudis del Maestrat i CRA de Penyagolosa.

17.00h “ Comarques: símbol o necessitat ?” Debat amb la participació dels partits polítics amb representació a les Corts Valencianes sobre les propostes d’organització supramunicipal.
Confirmació actual de participants:
- Belén Bachero i Traver (diputada a les Corts Valencianes per Compromís)
- César Jiménez i Doménech (diputat a les Corts Valencianes per Podem)
- Ernest Blanch (secretari general del PSPV a Castelló)

18.15h Cloenda de les jornades.

 

Informations produites par :

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Évalue et partage